Sam Powell

Så får du bilen såld snabbare

Hos en bilhandlare kan du få bilen såld på bara några minuter, men du kan också göra en riktigt dålig affär. I många fall ger bilhandlaren dig ett riktigt skambud och därför kan det vara bättre att först försöka sälja bilen privat. Har du ingen extrem stress att få iväg den så kommer du tjäna på att undvika bilhandlaren så länge som möjligt.

Vad är det då som man ska göra för att lyckas med försäljningen till en privatperson? Är det bara att lägga ut en annons och hoppas på att någon ringer? Svaret på den frågan är både ja och nej. Visst ska du lägga ut en annons och hoppas på att någon ringer, men du måste också se till att jobba med din annons tillräckligt mycket för att den ska bli intressant.

Planera din försäljning

1. Checklista

Börja med att skriva upp om det finns några fel på bilen och se därefter till att åtgärda dessa. Är det många och stora fel då kan du behöva ta hjälp av Lånakuten.com för finansieringen av reparationerna. Ska du sälja din bil på egen hand kan det vara mycket som känns förvirrande. Genom att ha en färdig plan så blir det lättare.

2. Dokument

Se till att du har alla dokument, papper och kvitton redo och samlade om försäljningen skulle gå snabbare än du tror. Här ska du se till att ha servicebok, kvitton från reparationer som utförts och t.ex. registreringsbeviset. Du har troligtvis även en extranyckel till din bil. Se till att leta fram även denna.

3. Bilder

Att sälja en bil utan bilder är allt annat än lätt. Se därför till att du fotograferar din bil och att bilderna är av hög kvalitet. Ta gärna mer än en bild, använd dig av olika vinklar och fotografera även insidan av bilen. Det är bättre att du får eventuella köpare som är genuint intresserade av din bil än att du förvränger bilderna för att få den att t.ex. se ut att vara i bättre skick än vad den är.

4. Fräscha upp

Du ska inte bara reparera bilen innan försäljning, utan du ska även se till att den är så fräsch som möjligt. Dammsug ordentligt och rengör säten och instrumentbräda. Se till att bilens utsida också är ren och fräsch, även om det går att bortförklara med att det är vinter och slask. Orkar du inte göra arbetet själv kan du vända dig till en bilrekondare som gör det åt dig.

5. Annonstext

Din text måste vara genomtänkt, bra och beskriva bilen ordentligt. Få med information om vad som fungerar och vad som inte fungerar, hur många mil bilen har gått och var alltid ärlig. Skriv också ner vilka egenskaper just din bil har.black-gold