Sam Powell

De 4 dyraste bilarna i världen 2019

Varför är det intressant att veta vilka som är de dyraste bilmärkena? För någon som är bilintresserad är det ett sätt att hålla koll på vilka märken som ligger i framkant. Det är också i någon mån en indikator på hur bilindustrin mår i ett visst land. Om ett märke strävar efter att bygga de dyraste, absolut flådigaste bilarna måste de få tag i de bästa materialen, ha tillgång till den skarpaste kompetensen. De måste också ha ett bra nätverk av underleverantörer som kan leverera högkvalitativa exemplar av de mest komplicerade delarna.

Observera att listan bara inkluderar nya bilmodeller, alltså modeller som tillverkas just nu. Vi räknar inte enskilda bilar som sålts på auktion etc. Om du vill komma en bit på väg mot att själv äga en lyxigare bil kanske du överväger att sälja din egen bil? Nu finns möjligheten att sälja bil till bilhandlare, enkelt, snabbt och säkert.

 

Lykan – Hypersport

Strålkastarna är tillverkade av diamanter i 15 karat. Bara den detaljen räcker för att förmedla hur lyxig den här bilen är. Unikt är också att det här är den första arabiska superbilen. Den är tillverkad i Libanon och kommer utrustad med en motor som har 780 hästkrafter och en topphastighet på ca 380 km/h. Den går från 0-100 på ungefär 2,8 sekunder. Om du vill lägga vantarna på en får du punga upp ordentligt med slantar. Ett exemplar kostar ungefär 3,4 miljoner dollar.

3. McLaren – P1LM

Rent visuellt är detta en helt fantastisk bil med sina aerodynamiska kurvor. Tillverkad i ytterst få exemplar är det i praktiken en gatu-version av racingbilen McLaren P1GTR. Vad får man för de 3,6 miljoner dollar som bilen kostar? En bil utrustad med en turbo V-8 med kapacitet upp till 1000 hästkrafter. Än mer imponerande är att bilen väger nästan ingenting alls. Lycka till med att få tag i en, endast 5 stycken har byggts så långt.

2. Lamborghini – Veneno Roadster

Veneno Roadster har byggts för att högtidlighålla Lamborghinis 50-årsjubileum. I den äran har man byggt en bil som har en V12 under huven, 740 hästkrafter och kapaciteten att accelerera från 0-100 km/h på 2,9 sekunder. Prislappen landade på saftiga 4,5 miljoner dollar, men lycka till att få tag i ett exemplar. Endast nio stycken har tillverkats och återförsäljningspriset är ännu högre. En av bilarna såldes begagnad för 11 miljoner dollar.

1. Rolls Royce – Sweptail

En Rolls Royce där varenda detalj i inredningen byggts och raffinerats för hand. Endast två säten men med all lyx i detaljerna som man kan tänka sig. Bilens utsida är helt klart modern men hämtar inspiration från 20- och 30-talens bilar. Vad får du ge för en sån här? 13 miljoner dollar.black-gold