Sam Powell

Trendigt med bilstyling

När det gäller bilstyling har kategorin vuxit i popularitet på senare år och allt fler svenska bilägare väljer att piffa upp bilen med diverse stylingprylar. Du får helt enkelt en snyggare bil när du stylar med häftiga produkter oavsett om det gäller belysning, klädsel eller dekaler.

Dagens fiffiga stylingprylar kan lite vagt jämföras med skönhetsbranschens fillers och botox. Det är ett enkelt ingrepp för att förbättra bilens utseende. I den här artikeln kan du läsa mer om bilstyling och exempel på populära prylar!

Bilbranschens “fillers”

Någon använde uttrycket fillers för att förklara bilstyling och det är i själva verket en bra jämförelse. Du kan med hjälp av olika bilstylingprylar förändra bilens utsida precis som vanliga fillers används inom skönhetsbranschen för att skapa ett mer ungdomligt utseende. Fillers eller rättare sagt olika typer av bilstyling, finns det gott om. Det är bara upp till dig att bestämma vilken typ av förändring du önskar på bilen.

Intresset för att styla bilar har ökat markant, inte minst i takt med att e-handeln blivit stor i Sverige. Just biltillbehör är en växande kategori när det gäller online-shopping och du har många alternativ för att shoppa bilstyling på nätet.

Belysning – en favorit för bilägare

En av de vanligaste stylingprylarna till bilar är belysning och här finns det många alternativ att välja bland. Tidigare var det framför allt sportbilar som blev utrustade med extraljus i olika varianter, men numer har såväl familjebilar som citybilar snygg extrabelysning.

Extraljus ger förbättrad synlighet och sikt, men du ger även bilen ett rejält lyft utseendemässigt. Snygga LED-extraljus är den stora kategorin när det gäller “fillers” till bilen!

Snygga dekaler

Det här är en klassiker när det kommer till bilar och tillbehör – snygga dekaler som på olika sätt monteras runt bilen. Traditionellt sett är dekaler något du ser på företagsbilar, taxibilar eller liknande med syftet att låta bilen vara en rullande reklampelare. Idag är dock dekaler en del av bilstylingvärlden och bilägare dekorerar bilen med allt från sportiga dekaler till roliga klistermärken.

Regler för bilstyling

Du som väljer att styla bilen med olika typer av tillbehör och utrustning kan vara tämligen lugn inför besiktningen. Reglerna är inte särskilt strikta när det gäller vilken typ av bilstyling som är laglig, men några saker bör du ha koll på.

Det är exempelvis viktigt att du monterar extraljusen på rätt plats och du får inte ha störande objekt i bilens vindruta. Är du osäker på vad som gäller för att bilen ska gå igenom besiktningen är tipset att checka med närmaste verkstad!black-gold