Sam Powell

Att vårda sin bil

Det lönar sig att som bilägare lägga ett par timmar varje månad, på att vårda sin bil. Enklast är förstås om man alltid tömmer bilen på skräp då man använder den, och varje gång man tankar passar på att putsa bort eventuella fläckar. Man behöver även göra lite mer grundlig vård av bilen, för att undvika onödiga besök hos verkstaden. Genom att hålla efter sin bil, ökas livslängden markant, och själva bilägandet blir både roligare och billigare.

Vad innebär bilservice

Förutom att städa bilen och tvätta den grundligt ett par gånger om året, behöver man även hålla efter den på andra sätt. En mer genomgående vård av bilinredningen, ger ytorna en längre livstid. Man kan även förnya sin bilinredning och på så vis skapa en nästan ny bil. Man behöver också utföra en bilservice med jämna mellanrum. Man kan läsa i sin instruktionsbok hur ofta detta serviceintervall uppstår, men oftast brukar man årligen få lämna in bilen på en verkstad. Vid sådana tillfällen byts ofta motoroljan, och olika filter kan även bytas ut för att motorn ska må så bra som möjligt.

Den så viktiga motoroljan

Det kan ibland kännas som en onödig utgift att byta ut oljan i bilen, med så täta intervaller som instruktionsboken påtalar. Men det är betydligt viktigare än man tror, att verkligen genomföra denna vård. Genom att säkerställa att motoroljan är optimal förlängs bilens livsålder betydligt. Det är även en relativt billig åtgärd, särskilt om man jämför med vilka problem gammal motorolja kan ställa till med. Sammanfattningsvis kan man säga att bilen bör tvättas ett par gånger om året, städas och dammsugas varje månad och lämnas in på bilservice enligt instruktionsboken. Den som följer detta recept kommer ha en bil som både ser bra ut och fungerar bra.black-gold