Sam Powell

Roadtrip med bil – att tänka på

En roadtrip kan vara en av de bästa semesterupplevelserna man har – eller en av de värsta. Mycket hänger på hur förberedd och välplanerad man är inför resan, och här tänkte vi därför ge några tips på vad man bör tänka på innan man sätter sig bakom ratten, för att roadtrippen ska bli ett fantastiskt minne för livet.

Oavsett om man ska köra genom Europa eller göra en klassisk roadtrip från östkusten till västkusten i USA är planering A och O. Med det menas inte att man måste ha varje detalj av resan utstakad – det är snarare bra att kunna vara flexibel. Däremot bör man ha läst på en del om vilka sevärdheter som finns längs med vägen, vilka vägar som har vackra omgivningar eller som är smidiga och snabba och var det finns bra övernattningsställen. Genom att vara välinformerad kommer man lättare att kunna improvisera om man känner för att avvika från den planerade rutten eller om en sträcka visar sig ta längre tid än man tänkt.

Något annat som är viktigt är att välja sitt sällskap väl. På alla typer av semestrar är det viktigt att ens resesällskap har samma intressen som en själv, men på en roadtrip blir detta mer tydligt än någonsin, eftersom man inte kan dela på sig om man skulle vilja göra olika saker. Man bör därför se till att åka med någon som är villig att köra en omväg för samma saker som en själv, oavsett om det är ett museum, en vacker strand eller en restaurang med Michelinstjärna.

Slutligen är det viktigt att man packar rätt saker. Det mesta kan man visserligen köpa längs med vägen om man skulle ha glömt något, men man besparar sig själv mycket omak genom att ta med det redan från början. Ett par solglasögon är till exempel A och O, eftersom man kommer att köra i motljus. Något annat som är bra att ha i bilen är en kylväska, så att man kan hålla dryck och mellanmål kalla och fräscha.

En nackdel med att åka iväg på en roadtrip, som man också bör överväga innan man bestämmer sig, är att man missar många sommarkvällar tillsammans med sina vänner i trädgården, samlade runt brasan eller grillen. Om du skulle vilja kompensera för de missade kvällarna sommaren efter din roadtrip, kan det vara värt att investera i en Bluegaz gasolgrill, som du bland annat hittar på Buildor.se. Då kommer du alltid att kunna bjuda på en perfekt grillad köttbit, fisk eller halloumibit när du bjuder in dina vänner.black-gold