Sam Powell

Lite om bilens garage

En sak som man måste överväga innan man köper en bil är var man ska förvara den. Visst går det bra att parkera bilen på gatan eller på en öppen parkeringsplats, men om man vill ge sin bil de bästa möjliga förutsättningarna att leva länge ska man investera i en garageplats.

Den investeringen kan se olika ut beroende på var man bor. Om man bor i lägenhet har bostadsrättsföreningen ofta ett antal garageplatser som man får köa till (förutsatt att det inte finns en plats till varje lägenhet, vilket är mycket ovanligt). Beroende var lägenheten ligger kan man få betala allt ifrån några hundralappar till flera tusenlappar i månaden för garageplatsen. Har man en villa med egen tomt har man däremot möjlighet att bygga ett garage. Det är visserligen en investering det också, men innebär endast en engångskostnad, till skillnad från den återkommande månadsavgiften. Du kan dessutom köpa allt material du behöver för bygget billigt hos Skånska byggvaror.

Att ha en garageplats är inte bara bra för bilen (eftersom det skyddar den från det slitage som väder och vind innebär), utan innebär också ökad bekvämlighet för dig som bilägare. Du behöver till exempel inte oroa dig lika mycket för att få inbrott i bilen, då ett garage erbjuder ökat skydd. Du kan också njuta av fördelen av att du kan sätta dig i en varm bil varje morgon när du åker till jobbet, oavsett årstid – inget krångel med motorvärmare, kupévärmare, snöborstning och skrapning av rutor, med andra ord. Ett garage är också en stor fördel om du har för vana att ställa av bilen under längre perioder, eftersom man då redan har en varm och torr förvaringsplats för bilen.black-gold