Sam Powell

Lite om Audi

Den tyska biltillverkaren Audi har tillverkat bilar sedan 1909 av August Horch som är en av de äldsta pionjärerna inom bilteknik. Han startade även bilmärket Horch, men vad tvungen att lämna det när den övriga ledningen inte höll med om hans idéer. Den första bilen som tillverkades i företaget var Audi Typ A och det skedde under åren 1910-1912. Totalt släpptes 140 exemplar. Genom åren fortsatte sedan Audi att vidareutveckla och släppa nya bilar, men det var först i början på 1980-talet som de första stegen till att bli en biltillverkare i premiumklassen togs. Då började märket tävla med prestigefyllda märken som BMW och Mercedes-Benz. Sedan 1965 ägs Audi av Volkswagen och huvudkontoret ligger i bayerska Ingolstadt. Tillverkningen sker i de tyska städerna Ingolstadt och Neckarsulm samt i den ungerska staden Győr.

Försprång genom teknik

 

Precis som nästan alla bilmärken har Audi ett motto och slogan som de följer och det lyder: “Vorsprung durch Technik” vilket kan översättas till “Försprång genom teknik”. Vad som kännetecknar Audi och deras tillverkning är att de står för kvalitet och teknisk utveckling. All utrustning och allt material samt komponenter som de använder för att tillverka sina bilar testas grundligt. Allt ska fungera optimalt, från de minsta lysdioderna till motor, bromsar och kaross. En av de mest spännande nyheterna som har kommit från Audi på senare tid är den superavancerade lyxbilen Audi A8. Det är en sedan som har massvis med olika funktioner. Man kan till exempel ställa in stolarna på alla möjliga sätt och även bygga om baksätet till en biosalong eller arbetsplats. Det finns även ett hål i ryggstöden på den främre högra stolen. Där kan man stoppa in fötterna och få fotmassage. Något annat spännande är att Audi A8 har försetts med tekniken för självkörande enligt det som kallas Level 3.

Stor efterfrågan på nya och begagnade bilar

Audi är en bil som ständigt ökar i popularitet och både nya samt begagnade modeller har stor efterfrågan bland köpare. Oavsett om man vill ha en kombi, en sportback, coupé eller cabriolet finns det i deras ständigt växande produktportfölj. Eftersom Audi är en premiumbil kan det kosta lite att köpa in en nyare modell, men du kan alltid ta ett bra lån genom https://enklare.se/ för att köpa din drömbil. Något som är värt att nämna är att Audi var en del av samma miljöbilsskandal som Volkswagen. Det upptäcktes att 2,1 miljoner Audibilar hade försetts med samma programvara som Volkswagenbilarna. Programvaran såg till att datorn i bilen höll utsläppen på en låg nivå under labbtesterna, men när bilen var ute i trafik ökade framförallt kväveoxid-utsläppen riktigt ordentligt. Trots skandalen har Audi återhämtat sig och deras bilar är precis lika efterfrågade idag som innan skandalen.black-gold