Sam Powell

Lite om Mitsubishi

Året var 1870 när Mitsubishi bildades. Då såg det dock lite annorlunda ut än dagens företag som vi är van och se det. Det var nämligen ett rederi som då ägde tre ångfartyg som utgångspunkt. Grundaren Yataro Iwasaki var en mycket skicklig affärsman och utvecklade företaget inom många olika grenar, bland annat gruvindustrin och varvindustrin. När grundaren dog år 1883 tog hans yngre bror över verksamheten och han lämnade i sin tur sedan över verksamheten till sin brorson som fortsatte att utveckla verksamheten. Den första bilen producerades år 1917, Mitsubishi Model A. Under de kommande åren utvecklade företaget också en buss som blev väldigt populär. År 1936 visade de återigen framfötterna genom att producera den första japanska bil som var fyrhjulsdriven. Vid det här laget var företaget uppdelat i mindre sektioner där varje sektion fokuserade på sin sak och utvecklade det. Mitsubishi har en historia som sträcker sig mer än 100 år bakåt i tiden.

Mitsubishi i dagens samhälle

 

Idag kan vi se en fördubbling av laddbara bilar på våra gator. Mitsubishi har många modeller som passar den som tänker miljömedvetet. Det är bilar som helt eller till största delen går på el och laddar sig själv då man kör vilket gör att man kommer allt längre. Det börjar dessutom dyka upp allt fler laddbara stationer runt om i landet där man kan stå och ladda bilen samtidigt som man kanske äter lunch eller är ute och shoppar på stan. Dagens teknik gör dessutom att man kommer uppemot 30 mil på en enda laddning vilket är riktigt långt. Mitsubishi erbjuder både mindre bilar för den som åker ensam och uppåt egentligen. De erbjuder dessutom den första laddbara SUV:en på marknaden. Det är en mycket spännande start på en utveckling som säkert bara kommer att fortsätta. Mitsubishi är verkligen i framkant här och har otroligt mycket att erbjuda också i variation då det gäller utseende, funktioner och interiör. Allt för att det ska vara skräddarsytt för just dig hela vägen.

Mitsubishi har mycket att välja på

Om du går i tankarna på att skaffa en laddhybrid så ska du absolut kolla in vad Mitsubishi har att erbjuda. Det är bilar som utvecklats med mycket tanke bakom och de går att forma utifrån dina önskemål och dina behov. Den laddbara SUV som just nu finns på marknaden har många smarta funktioner och detaljer som säkert kan locka den medvetna. Först och främst ska man veta att ladda upp 80 % av batteriet endast tar 25 minuter. För att ladda upp hela batteriet till dess totala kapacitet får man räkna på 3-5 timmar. Det kan alltså med fördel göras då man ligger och sover eller under dagen då man arbetar. Toppfarten med en elhybrid från Mitsubishi ligger på hela 120 km/h och man kan köra strax över fem mil på enbart elmotorn vilket gör att många av gångerna kan en tur i bilen avklaras helt och hållet på el utan någon bensin inblandad alls!black-gold