Sam Powell

Lite om Hyundai

Hyundai, eller Hyundai Motor Company, är en sydkoreansk biltillverkare som grundades år 1947 av Chung Ju-yung. På den tiden tillverkade dock företaget inte bilar, utan ägnade sig åt byggnation och konstruktion. Det var inte förrän år 1968 som biltillverkningen drog igång, men till en början var det inte egna bilar man tillverkade, utan Ford Cortina på licens.

Den första egna bilmodellen som Hyundai skapade var Hyundai Pony, som började tillverkas år 1975. Redan då, från och med denna första bilmodell, började Hyundai också att exportera till andra länder, framförallt till Europa.

Hyundai började säljas i Sverige år 1990, och blev snart en populär biltillverkare här med de tre ursprungliga modellerna som Hyundai då hade: Pony, Sonata och Coupe. Idag är Hyundai framförallt kända för sina satsningar på miljöbilar, och dessa innovativa bilmodeller säljs i 193 olika länder i världen. Hyundai äger dessutom Sydkoreas näst största biltillverkare, Kia.

Om du själv drömmer om att äga någon av Hyundais nya miljöbilsmodeller, både för miljöns skull och för din egen skull, men du behöver låna pengar för att ha råd, ska du gå in på Risicum. Där kan du ta olika typer av lån till fördelaktiga villkor, så att du inte bara gör dig själv och miljön en tjänst, utan också din plånbok.black-gold