Sam Powell

Lite om elbilar

Framtidens bil kommer förhoppningsvis inte att använda sig utav fossila bränslen som förstör både för miljön, djur och människor. Bilar är dock alldeles för viktigt för att helt klara sig utan. Som tur är satsar man stort på olika typer av miljöbilar och utvecklingen inom just elbilar har varit enorm de senaste åren. Det kanske mest kända bilföretaget Tesla har dessutom tagit fram riktigt snygga sportbilar av typen elbil. Det är ett bra sätt att göra det mer sexigt att använda elbil eftersom det av många ses som något lite töntigare.

Förutom de rena miljöaspekterna så finns det också mycket annat som är fördelaktigt med att skaffa en elbil. Man behöver till exempel inte hela tiden betala för dyr bensin utan man laddar istället bilen direkt i ett eluttag, den digitala tidningen mestmotor har bland annat tagit fram en lista över de billigaste elbilarna. Dessutom är de mycket tystare än traditionella bilar eftersom de inte behöver förbränna något.

Nackdelen med elbilar är dock att det fortfarande är relativt sällsynt och svårt att hitta platser att ladda elbilen på om man inte gör det hemma. Detta är dock något som dyker upp mer och mer.black-gold