Sam Powell

Fem anledningar att köpa elbil

Det är fler och fler som vill äga en elbil. Det finns många fördelar med just elbilar och antalet bilmärken och modeller att välja mellan ökar för varje år. Genom att köra elbil minskar du på klimatutsläppen och hjälper dina barn och barnbarn att få en bättre framtid.

Satsa på elbil

För varje år blir det allt lättare att äga en elbil. Du hittar laddningsstationer i många svenska städer, förutom att du naturligtvis laddar din bil hemma på garageuppfarten. Tanken på att köra en miljövänlig bil tilltalar många. Det minskar på klimatutsläppen och ger en möjlighet att leva mer hållbart. I framtiden är det bara klimatsmarta bilar som vi kommer att köra, vilket är en god anledning att börja köra klimatsmart redan idag. Köp din elbil hos Holmgrens Bil som har ett stort utbud av både nya och begagnade elbilar att välja mellan. Hos Holmgrens Bil har du också en veckas returrätt, så du kan köra din nya elbil och verkligen försäkra dig om att du gillar den. I annat fall lämnar du bara tillbaka den. Naturligtvis köper de också din gamla bil, oavsett om det är en elbil eller en vanlig diesel- eller bensinbil.

1# Köra klimatsmart

Först och främst är det klimatsmart att köra elbil. Istället för att du tankar bilen med bensin eller diesel och sedan spyr ut en massa avgaser, så laddar du den bara med el. Om du har ett klimatvänligt elavtal så kommer du alltså att kunna köra din bil utan att påverka klimatet nästan någonting alls. Klimatsmarta bilar är framtiden. Har du barn är det ett bra sätt att både ge dem en bättre framtid och föregå med gott exempel.

2# El är billigare än bensin

Skaffa ett bra elavtal, så kommer det att bli riktigt billigt för dig att köra din elbil. På grund av klimatförändringarna kommer också bensin och diesel bara att bli allt dyrare att använda.

3# Miljöbonus

Med en elbil eller annan miljövänlig bil så kommer du få möjlighet till miljöbonusar och skattelättnader. Se till att du köper en bil som är billig att äga.

4# Köra i centrum

Med en miljöbil kommer det vara billigare att köra i visa städer, än med en bil som går på fossilbränsle. Det finns idag städer som gör skillnad på elbilar och fossildrivna bilar. I framtiden kommer det att gälla än fler innerstäder. Det handlar inte bara om klimat, utan även om astma och allergier.

5# Bilens andrahandsvärde

Inom en mycket snar framtid kommer vi inte att köra fossildrivna bilar längre. Det innebär att om du köper en elbil idag så kommer den bilen ha ett mycket bättre framtida andrahandsvärde, än om du köper en bensin- eller dieseldriven bil.black-gold